A kacsa vagy a libacombot szereted sütve?
A kacsa combját szeretem!
A liba combját szeretem!
Mind kettőt imádom!!
Szavazás állása
Kacsadarabok almás káposztaágyon Augusztus
30
Amikor ránk köszön nagyanyáink főztjének az íze!

 

GusztaHús receptek

Elkészítési idő: 65-70 perc

Nehézségi fok: 2,5/5

 

1-1,2 kg Guszta kacsadarabok (kb. 5-6 db)

1 kisebb fejeskáposzta

2-3 közepes alma

2-3 teáskanálnyi barnacukor

2-3 teáskanálnyi szárnyas vagy liba fűszerkeverék

1-2 teáskanálnyi vörösbor vagy almaecet

só, olaj vagy zsír

 

1. Töröljük szárazra a húst, sózzuk, szórjunk rá a fűszerkeverékből, és masszírozzuk bele mindenhol. Legalább 50-60 percet pihentessük, de akár 3-4 órát is pácolhatjuk. A káposztát vágjuk vékony szálakra, az almát pedig kimagozva, negyedekre és úgy fél centis szeletekre.

GusztaHús receptek

2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütés (nem kell légkeverés, mert az szárítja). Melegítsünk kevés zsiradékot egy serpenyőben, és süssük körbe a húsokat, szép pirosra. Vegyük ki, hagyjuk pár percet pihenni. Közben a káposztát pároljuk meg a visszamaradt zsiradékon. Sózzuk, szórjunk rá barna cukrot és locsoljuk meg az ecettel. Kevergetve, pároljuk 8-10 percet.

3. A káposztát egy szűrőkanállal tegyük a sütőtál aljába, arra a húsokat, és öntsünk alá 1-1,5 dl levet a serpenyőből. Takarjuk le alufóliával, és süssük a forró sütőben, 45-50 percet, majd vegyük le a fóliát és pirítsuk szép pirosra (8-10 perc). Köretként kockára vágott pirított burgonya illik hozzá.

GusztaHús receptek

Tipp & trükk: A sütési időt nagyban befolyásolja a hús minősége, mindenképpen ellenőrizzük, mielőtt tálalnánk. Ha kell, inkább tegyük még vissza pár percre. Ha gazdaságosabb megoldást szeretnénk, akkor főzzünk először egy levest a húsokból, majd utána süssük meg a húst. Így sokkal rövidebb sütési idő szükséges.

Elkészíthetjük előre az első sütést és párolást, és a tálalás előtt süssük össze.


Készítse el Ön is és fogyassza egészséggel, jó étvággyat!

Somogyi Zoltán

www.maxkonyhaja.hu

Esetleg kacsa vagy egyéb receptek itt találhatóak!

 

22-02-01
ÁRSTOP!
20-11-24
Miért készíts házi sonkát? Hogy készít...
20-10-24
Nem csoda hogy kipusztult!
20-10-12
PREMIER! Őstulok a GusztaHúsnál!
20-09-26
Már 25 éve együtt!
20-09-09
Gulyást a bélszínből!!!!!! – NOOOORMALI...
20-09-09
Se kedv, se idő! Mit TEGYÜNK?
20-06-27
Úgy érzem magam, mint egy gyémántcsiszol...
20-05-20
Hullámvasúton a mélybe!
20-05-02
SousVidolt Kacsamell fűszeres puliszkával
20-04-24
Még több helyre szállítunk házhoz!
20-04-23
Lassan sült sertéscomb
20-04-03
Friss húsok házhoz jönnek!
20-02-11
- Nem kell mindennap…!
19-10-16
Miért is jó ez Önnek?
akció (16) hús (21) érlelt (7) hagyományos (26) húsvét (12) sonka (8) házikolbász (2) trükk (5) kereskedők (6) adalékanyag mentes (10) egészség (15) játék (4) ballagás (2) garancia (6) liba (8) libamáj (6) Márton (7) Márton nap (7) kacsa (10) recept (25) ünnep (13) karácsony (2) különleges (23) gyors és egyszerű (7) csirke (3) bárány (1) (15) közös munka (11) tyúk (1) sertés (3) sertés comb (2) köszöntelek (3) vad (2) vadhús (2) muflon (1) házhoz szállítás (5) gusztahús (10) guszta (5) szürkemarha (2) őstulok (5)
13-03-27
Másképpen bánjunk a gyorspácolttal, és m...
13-02-28
Ne dőlj be a kereskedői trükköknek! I.
14-04-18
Egy titkos sonka recept, amit eddig csak egy ...
13-09-26
Van élet a zsírjában sült libamájon túl...
13-10-18
Miért sütünk kacsát mindenszentekre?
13-03-27
Van egy rossz szokásom húsvétkor…
13-03-21
Ízekben őrzött hagyományok!
13-02-28
Hogyan eszünk meg egy elefántot?
14-04-12
A gulyás kultusz leáldozott, te is lehetsz ...
13-12-14
Nem irigylem Kedves Asszonyom!
14-02-28
Szerencse kereke forgandó!
15-03-12
Egy forradalmi nap után, egy talán forradal...
13-11-05
Jutalmazd meg magadat és családodat, egy cs...
13-03-12
Vigyázz! Párizsi az új sonka!
13-03-29
Megeszed vagy kókányolsz?