Te mit szeretsz grillezni?
Grillkolbászokat
Szárnyas húsokat
Sertés húsokat
Szavazás állása
Lassan sült sertéscomb Április
23
Mivel "kicsit" belassult a világ most szakíthatunk időt a lassan készülő dolgokra is!

Az alábbi receptúrát Somogyi Max Zoltán barátom konyhájából hoztam, aki megmutatja, hogy hogyan lehet lassan, de annál egyszerűbben elkészíteni egy olyan ételt, ami fantasztikus.
Ráadásul, ha elsajátítjuk ezt az elkészítési technikát, jó pár további étel elkészítésénél tudjuk alkalmazni, amivel bizonyára rengeteg dicséretet lehet bezsebelni a családtól, miután elfogyasztották az elkészült ételeket.

Elkészítési idő: 190-200 perc + pihentetés

Nehézségi fok: 2,5/5

1-1,2 kg Guszta sertéscomb

2-2,5 dl száraz fehérbor

2-3 evőkanál mustár

2-3 teáskanálnyi sertéssült fűszerkeverék

só,

Mártáshoz:

2-3 teáskanálnyi mustár,

a pecsenye leve

étkezési keményítő, barnacukor

 

1. Töröljük szárazra a húst, sózzuk és kenjük be a mustárral. Szórjunk rá a fűszerkeverékből, és masszírozzuk bele mindenhol. Tegyük egy tálba, alaposan fóliázzuk le, tegyük hideg helyre, 8-12 órára.

 

Termékeinket kérheted házhozszállítással!

2. Melegítsük elő a sütőt 140 fokra, alsó-felső sütés (nem kell légkeverés, mert az szárítja). A húst vegyük ki a fóliából, míg a sütő melegszik (15-20 perc), addig a hús lassan felveszi a szobahőmérsékletet.

3. Tegyük a húst egy edénybe, öntsük alá a bort és egy deci vizet, fedjük le két réteg alufóliával, és tegyük a sütőbe. Süssük 3 órán át, úgy hogy nem nyitogatjuk a sütőt. Ha letelt az idő, vegyük ki, tegyük rácsra, de a fóliát ne vegyük le 20-25 percig. A kisült húslét ne öntsük ki, finom mártást készíthetünk belőle. Forraljuk be kis lángon, időnként megkeverve a felére. Adjunk hozzá mustárt és kevés cukrot, majd hideg vízben feloldott keményítővel a kívánt állagúra sűrítjük. Köretnek jól illik hozzá a zsemle vagy szalvétagombóc.

Tipp & trükk: a sütéshez úgy számolhatunk, hogy kilónként 2 óra 20 perc, és + 20 perc, míg a sütőben felmelegszik. A kapott sültet szeletelhetjük, vagy villával szálakra téphetjük, így sok féleképpen felhasználhatjuk. A keményítővel sűrített mártást már csak óvatosan melegítsük, ne forraljuk, mert szétesik.

 

Somogyi Zoltán

www.maxkonyhaja.hu

 

Lassú sütéssel készíthető ételek:

„Ezt nem lehet szépen enni” szendvics

 

20-10-24
Nem csoda hogy kipusztult!
20-10-12
PREMIER! Őstulok a GusztaHúsnál!
20-09-26
Már 25 éve együtt!
20-09-09
Gulyást a bélszínből!!!!!! – NOOOORMALI...
20-09-09
,
20-06-27
Úgy érzem magam, mint egy gyémántcsiszol...
20-05-20
Hullámvasúton a mélybe!
20-05-02
SousVidolt Kacsamell fűszeres puliszkával
20-04-24
Még több helyre szállítunk házhoz!
20-04-23
Lassan sült sertéscomb
20-04-03
Friss húsok házhoz jönnek!
20-02-11
- Nem kell mindennap…!
19-10-16
Miért is jó ez Önnek?
19-09-29
Az én kis falumban ezt nem cserélnék le Me...
19-09-19
A TITKOLÓZÁSNAK VÉGE!
akció (16) hús (21) érlelt (6) hagyományos (25) húsvét (11) sonka (7) házikolbász (2) trükk (5) kereskedők (6) adalékanyag mentes (9) egészség (15) játék (4) ballagás (2) garancia (6) liba (8) libamáj (6) Márton (7) Márton nap (7) kacsa (10) recept (23) ünnep (12) karácsony (1) különleges (22) gyors és egyszerű (6) csirke (2) bárány (1) (15) közös munka (10) tyúk (1) sertés (2) sertés comb (2) köszöntelek (3) vad (2) vadhús (2) muflon (1) házhoz szállítás (4) gusztahús (10) guszta (6) szürkemarha (2) őstulok (5)
13-03-27
Másképpen bánjunk a gyorspácolttal, és m...
13-02-28
Ne dőlj be a kereskedői trükköknek! I.
13-09-26
Van élet a zsírjában sült libamájon túl...
13-03-27
Van egy rossz szokásom húsvétkor…
13-03-21
Ízekben őrzött hagyományok!
13-10-18
Miért sütünk kacsát mindenszentekre?
13-02-28
Hogyan eszünk meg egy elefántot?
14-04-12
A gulyás kultusz leáldozott, te is lehetsz ...
13-12-14
Nem irigylem Kedves Asszonyom!
14-04-18
Egy titkos sonka recept, amit eddig csak egy ...
14-02-28
Szerencse kereke forgandó!
13-03-12
Vigyázz! Párizsi az új sonka!
13-11-05
Jutalmazd meg magadat és családodat, egy cs...
13-03-29
Megeszed vagy kókányolsz?
15-03-12
Egy forradalmi nap után, egy talán forradal...