A kacsa vagy a libacombot szereted sütve?
A kacsa combját szeretem!
A liba combját szeretem!
Mind kettőt imádom!!
Szavazás állása
Se kedv, se idő! Mit TEGYÜNK? Szeptember
09
Csirkés, dupla burgonyás serpenyős

Imádok főzni, de vannak olyan napok, amikor se kedve, se ideje az embernek időt tölteni a konyhában.
De ettől a gyerekek éhesek maradnak és különben is a hűtőajtó többszöri egymás utáni kinyitásával a látottak nem fognak megváltozni, csak a felismerés, hogy össze kell dobni valamit vacsira.

Akkor lássunk egy ilyen opciót Somogyi Zoli konyhájából és tollából, ami roppant egyszerű, gyors előkészületek és finom eredmény:

 

 

Csirkés, dupla burgonyás serpenyős

Elkészítési idő: 80-85 perc

 

30-40 dkg burgonya

30-40 dkg édesburgonya

6-8 alsócomb  esetleg felsőcombGusztaHús receptek
vagy csirke szárny (két ízületes)

20-30 dkg csiperkegomba

1 piros kaliforniai paprika

3-4 kemény húsú paradicsom

1-2 dl száraz fehér bor

1 kisebb fehér vagy újhagyma

2-3 dkg vaj vagy olaj

só, bors,

 

1. A húst sózzuk, borsozzuk. Kevés zsiradékon pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a kis darabokra vágott paprikát és burgonyákat, kevergetve pirítsuk pár percet. A paradicsomot vágjuk nagyobb darabokra, és keverjük hozzá. Tegyük bele a húsokat, pirítsuk 3-4 percet, forgassuk össze.

2. Öntsük fel a borral és adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát. Fedjük le és tegyük az előmelegített sütőbe, 180 fokra, és süssük 50-55 percet.

GusztaHús receptek

 

Somogyi Zoltán

www.maxkonyhaja.hu

 

 

 

22-02-01
ÁRSTOP!
20-11-24
Miért készíts házi sonkát? Hogy készít...
20-10-24
Nem csoda hogy kipusztult!
20-10-12
PREMIER! Őstulok a GusztaHúsnál!
20-09-26
Már 25 éve együtt!
20-09-09
Gulyást a bélszínből!!!!!! – NOOOORMALI...
20-09-09
Se kedv, se idő! Mit TEGYÜNK?
20-06-27
Úgy érzem magam, mint egy gyémántcsiszol...
20-05-20
Hullámvasúton a mélybe!
20-05-02
SousVidolt Kacsamell fűszeres puliszkával
20-04-24
Még több helyre szállítunk házhoz!
20-04-23
Lassan sült sertéscomb
20-04-03
Friss húsok házhoz jönnek!
20-02-11
- Nem kell mindennap…!
19-10-16
Miért is jó ez Önnek?
akció (16) hús (21) érlelt (7) hagyományos (26) húsvét (12) sonka (8) házikolbász (2) trükk (5) kereskedők (6) adalékanyag mentes (10) egészség (15) játék (4) ballagás (2) garancia (6) liba (8) libamáj (6) Márton (7) Márton nap (7) kacsa (10) recept (25) ünnep (13) karácsony (2) különleges (23) gyors és egyszerű (7) csirke (3) bárány (1) (15) közös munka (11) tyúk (1) sertés (3) sertés comb (2) köszöntelek (3) vad (2) vadhús (2) muflon (1) házhoz szállítás (5) gusztahús (10) guszta (5) szürkemarha (2) őstulok (5)
13-03-27
Másképpen bánjunk a gyorspácolttal, és m...
13-02-28
Ne dőlj be a kereskedői trükköknek! I.
14-04-18
Egy titkos sonka recept, amit eddig csak egy ...
13-09-26
Van élet a zsírjában sült libamájon túl...
13-10-18
Miért sütünk kacsát mindenszentekre?
13-03-27
Van egy rossz szokásom húsvétkor…
13-03-21
Ízekben őrzött hagyományok!
13-02-28
Hogyan eszünk meg egy elefántot?
14-04-12
A gulyás kultusz leáldozott, te is lehetsz ...
13-12-14
Nem irigylem Kedves Asszonyom!
14-02-28
Szerencse kereke forgandó!
15-03-12
Egy forradalmi nap után, egy talán forradal...
13-11-05
Jutalmazd meg magadat és családodat, egy cs...
13-03-12
Vigyázz! Párizsi az új sonka!
13-03-29
Megeszed vagy kókányolsz?