Eszel mindennap levest?
Igen, mindennap.
Hetente párszor.
Nem, vagy ritkán.
Szavazás állása
A főnök üzent: „Elmentem nyaralni!” Augusztus
08
Főzzél, valamit! - Persze! - vágtam rá meggondolatlanul, ...Grillezett tyúk, Street Food stílusban, édesburgonyával

Csendes hétköznap volt, vásárlás közben azon vívódtam, hogy csirkét, kacsát vagy tyúkot?
Közben megérkezett a Főnök, pacsiztunk, aztán rohant is tovább.

- Megvan minden? - kérdezte a folyosó felé indulva.

Mondom igen, csak inspirációra várok. Felteszem a költői kérdést, de ő már a hűtőkamráknál járt. Visszafordult, mint Columbo felügyelő, rám nézett, és feltett még egy kérdést:

- Jövő héten mit csinálsz?

Fárad gondterhelt kérdéséből sejtettem ebből hamarosan nyaralás lesz, majd kettőt tovább lépve, visszafordulva egy kérést intézett felém:
- Főzzél, valamit a csapatnak kérlek. Ne legyen elvadult, inkább olyan hazai, de lehet modernebb is, de lakjanak jól.

GusztaHús receptek

- Persze! - vágtam rá meggondolatlanul, hiszen most sem tudom, hogy mit vegyek, nem hogy majd mit készítsek.

Pár nap múlva ismét mentem vásárolni és tanácstalanul állok a húsraktár közepén, mikor Tamás a raktár vezetője kérdezte, mit tehet értem, mert főnököt hiába is keresném elment nyaralni.
Elmondtam, hogy milyen kérést intézett felém a "vezér" és most gondban vagyok.

És ekkor Tamásnak támadt egy tök jó ötlete:

- Mi lenne, ha főznél valamit az akciós húsokból!

Szóval így alakult, hogy amíg a főnök nyaral, addig én főzök, a fiúk és a lányok keményen dolgoznak, hogy Ön mindig a legjobbat kapja.

De ne rohanjuk ennyire, mert:

oké, hogy én megfőzök, meg

oké hogy el is fogyasztják, meg

oké hogy Ön hozzájut az akciós, kiváló alapanyagokhoz,

GusztaHús Akció

de ettől Ön még nem lesz gazdagabb!

Ezért a Max konyhájából én Önnek adom ezeket a receptúrákat, amiket elkészítettem.


Készítse el Ön is otthonában és fogyassza egészséggel, jó étvággyal!

 

 

Grillezett tyúk, Street Food stílusban, édesburgonyával

 

Elkészítési idő: 150-160 perc

Nehézségi fok: 3,5/5

 

2 db grilltyúk (1-1,2 kg/db)

3-4 evőkanálnyi BBQ szósz

2-3 evőkanál olaj vagy zsír

3-4 teáskanálnyi szárnyas fűszerkeverék

só,

 

az édesburgonyához:

 

fejenként 1-1 ökölnyi édesburgonya

só, sült burgonya fűszerkeverék, olaj

 

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Töröljük szárazra a húst, a háta közepén a csont mellett vágjuk el, és egy határozott mozdulattal lapítsuk ki. Tegyük bele egy sütőedénybe, sózzuk és fűszerezzük be mindenhol. Spricceljük meg olajjal vagy olvasztott zsírral. Fedjük le alufóliával és tegyük a forró sütőbe 80 percre.

2. Közben a burgonyákat hámozzuk meg, és vágjuk gerezdekre. Forraljunk vizet és egy párolóbetétben pároljuk meg közepesen puhára. Ha kész, tegyük félre kihűlni. Vegyük ki a húst, kenjük be a BBQ mártással, tegyük vissza a fóliát, és süssük még 40-45 percet.

GusztaHús receptek

3. Tegyük a burgonyát sütőpapírral bélelt lemezre, sózzuk, fűszerezzük, és spricceljük meg olajjal. Előmelegített sütőben 18-20 perc alatt süssük ropogósra. Tálaláskor a tyúkokat negyedeljük fel, tegyük egy tálra vagy tálcára, mellé tegyünk az édesburgonyából. Tegyünk mellé egy pirítóst, savanyúságot és egy könnyed, pikáns salsa szószt.

 

Tipp & trükk: A sütési időt nagyban befolyásolja a hús minősége, mindenképpen ellenőrizzük, mielőtt tálalnánk. Ha kell, inkább tegyük még vissza pár percre, vagy használjunk maghőmérőt a kontrollhoz. Ha gazdaságosabb megoldást szeretnénk, akkor főzzünk először egy levest, majd utána süssük meg a húst. Így sokkal rövidebb sütési idő szükséges. Elkészíthetjük előre az első sütést, és a tálalás előtt süssük át a mártással. Az egyedi fűszerezéssel és a felhasználható köretek, saláták sokszínűségét felhasználva, biztosan sikert aratunk.

 

Somogyi Zoltán

www.maxkonyhaja.hu

 

 

19-10-16
Miért is jó ez Önnek?
19-09-29
Az én kis falumban ezt nem cserélnék le Me...
19-09-19
A TITKOLÓZÁSNAK VÉGE!
19-09-17
A legfontosabb titkos „infót” még nem ...
19-09-10
Ha ez kiderül a titkos „informátoromat”...
19-09-09
„Ezt nem lehet szépen enni” szendvics
19-09-02
Ország, Világ Lakói figyeljetek!
19-08-30
Kacsadarabok almás káposztaágyon
19-08-30
Kacsadarabok almás káposztaágyon
19-08-25
Kérek tőled egy kis segítséget!
19-08-21
Botrányos, ami történt!
19-08-18
Egyszerű és ízletes!
19-08-08
A főnök üzent: „Elmentem nyaralni!”
16-01-21
Árzuhanás a fülétől a farkáig?
15-11-05
Bárcsak a Nagyi megkóstolhatná!
akció (14) hús (17) érlelt (6) hagyományos (20) húsvét (11) sonka (7) házikolbász (2) trükk (5) kereskedők (5) adalékanyag mentes (6) egészség (9) játék (4) ballagás (2) garancia (5) liba (8) libamáj (6) Márton (7) Márton nap (7) kacsa (9) recept (20) ünnep (10) karácsony (1) különleges (13) gyors és egyszerű (4) csirke (2) bárány (1) (15) közös munka (3) tyúk (1) sertés (1) sertés comb (1) köszöntelek (2)
13-03-27
Másképpen bánjunk a gyorspácolttal, és m...
13-02-28
Ne dőlj be a kereskedői trükköknek! I.
13-09-26
Van élet a zsírjában sült libamájon túl...
13-03-21
Ízekben őrzött hagyományok!
13-03-27
Van egy rossz szokásom húsvétkor…
13-10-18
Miért sütünk kacsát mindenszentekre?
13-02-28
Hogyan eszünk meg egy elefántot?
13-12-14
Nem irigylem Kedves Asszonyom!
14-04-12
A gulyás kultusz leáldozott, te is lehetsz ...
13-03-12
Vigyázz! Párizsi az új sonka!
14-04-18
Egy titkos sonka recept, amit eddig csak egy ...
14-02-28
Szerencse kereke forgandó!
13-11-05
Jutalmazd meg magadat és családodat, egy cs...
13-03-29
Megeszed vagy kókányolsz?
13-03-22
Élmény, ami örökké elkísér!