Te mit szeretsz grillezni?
Grillkolbászokat
Szárnyas húsokat
Sertés húsokat
Szavazás állása
Bárcsak a Nagyi megkóstolhatná! November
05
Káposztás libaleves gombával

Biztos, hogy imádná.

Tudni illik az én Nagyim imádta a káposztás ételeket, sajnos már évek óta nincs közöttünk, de tuti, hogy Ő vezette a kezemet, mikor készítettem.
Ugyanis a fazék káposztás libaleves, két nap alatt elfogyott!

Most páran gondolom csodálkoztok, hogy mi ebben a nagy kunszt, hogy két nap alatt elfogyott,

1, nálunk a család nem nagyétkű,

2, kisebbik gyermekem, csupán annyit eszik mint egy galamb,

3, általában egy étkezésre valót készítek, de úgy gondoltam a káposztának jót tesz a "pihenés" ezért többet főztem, - pár napig jó lesz felmelegítve - gndolattal, a maradékot pedig elteszem adagokba jégre.

Úgy látszik, ez nem jött össze, akkor nézzük, mit is alkottunk:

 

Káposztás libaleves gombával

Hozzávalók:

300g libazúza
1db fél libacomb vagy 2db liba szárnytő
500g savanyú káposzta
1dl fehérbor
1db Sárgarépa
1db kisebb gyökér
1 fej vöröshagyma közepes
1 gerezd fokhagyma nagyobb
olaj vagy zsír, őrölt pirospaprika
150 ml tejföl, liszt
5 fej csiperkegomba
Só, bors, babérlevél, mustármag, kömény

Guszta Káposztás Libaleves gombával

Készítsük elő az alapanyagokat, a zöldségeket tisztítsuk meg, kóstoljuk meg a savanyú káposztánkat, ha túl savanyúnak érezzük, kicsit mossuk át.  A húsokat tisztítsuk meg, a zúzát vágjuk fel fél centis szeletekre, az erősebb ínrészeket pedig vágjuk ki belőle. A libacombot érdemes megnyúzni, hogy ne legyen nagyon zsíros a levesünk, a csontról levágjuk a húst, felkockázzuk (a csontot ne dobjuk ki, jó lesz a levesbe).

Guszta Káposztás Libaleves gombával

Fazékba zsiradékon feltesszük a hagymát pirulni, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a hasábokra vágott zöldségeket és a húsokat, így együtt kicsit lepirítjuk. Az edény alján maradt pörk anyagot a fehérbor hozzáadásával felszedjük és elpároljuk az alkoholt. Ekkor egy kevés őrölt pirospaprikával megszórjuk és felengedjük vízzel, fűszerezzük frissen őrölt borssal, 1db nagyobb babérlevéllel, kevés mustármaggal és csipetnyi köménymaggal, valamint sóval ízesítjük.
Lassú tűzön főzzük a levesünket. Mikor a zúzát puhának érezzük, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott megtisztított gombát és a savanyú káposztát. Megkóstoljuk, és ha igényli, ízesítünk. Tovább főzzük a levest és mikor mindent puhának érzünk tejfölös habarást készítünk és behabarjuk.
Én nem sok lisztel készítettem, mert csak egy kis sűrűséget szerettem volna a levesnek. Felforraljuk, megkóstoljuk, és ha igényli, szintén ízesítjük.

Érdemes előzőnap elkészíteni, hisz tudjuk, hogy a káposztás ételeknek jót tesz a „pihenés".

Jó étvágyat!

Márton napi érdekességek és receptek itt!

 

20-09-26
Már 25 éve együtt!
20-09-09
Gulyást a bélszínből!!!!!! – NOOOORMALI...
20-09-09
,
20-06-27
Úgy érzem magam, mint egy gyémántcsiszol...
20-05-20
Hullámvasúton a mélybe!
20-05-02
SousVidolt Kacsamell fűszeres puliszkával
20-04-24
Még több helyre szállítunk házhoz!
20-04-23
Lassan sült sertéscomb
20-04-03
Friss húsok házhoz jönnek!
20-02-11
- Nem kell mindennap…!
19-10-16
Miért is jó ez Önnek?
19-09-29
Az én kis falumban ezt nem cserélnék le Me...
19-09-19
A TITKOLÓZÁSNAK VÉGE!
19-09-17
A legfontosabb titkos „infót” még nem ...
19-09-10
Ha ez kiderül a titkos „informátoromat”...
akció (16) hús (21) érlelt (6) hagyományos (21) húsvét (11) sonka (7) házikolbász (2) trükk (5) kereskedők (6) adalékanyag mentes (7) egészség (12) játék (4) ballagás (2) garancia (6) liba (8) libamáj (6) Márton (7) Márton nap (7) kacsa (10) recept (22) ünnep (12) karácsony (1) különleges (17) gyors és egyszerű (6) csirke (2) bárány (1) (15) közös munka (7) tyúk (1) sertés (2) sertés comb (2) köszöntelek (3) vad (1) vadhús (1) muflon (1) házhoz szállítás (4) gusztahús (6) guszta (4) szürkemarha (2)
13-03-27
Másképpen bánjunk a gyorspácolttal, és m...
13-02-28
Ne dőlj be a kereskedői trükköknek! I.
13-09-26
Van élet a zsírjában sült libamájon túl...
13-03-27
Van egy rossz szokásom húsvétkor…
13-03-21
Ízekben őrzött hagyományok!
13-10-18
Miért sütünk kacsát mindenszentekre?
13-02-28
Hogyan eszünk meg egy elefántot?
14-04-12
A gulyás kultusz leáldozott, te is lehetsz ...
13-12-14
Nem irigylem Kedves Asszonyom!
14-04-18
Egy titkos sonka recept, amit eddig csak egy ...
14-02-28
Szerencse kereke forgandó!
13-03-12
Vigyázz! Párizsi az új sonka!
13-11-05
Jutalmazd meg magadat és családodat, egy cs...
13-03-29
Megeszed vagy kókányolsz?
15-03-12
Egy forradalmi nap után, egy talán forradal...