Milyen húsvéti sonkát készítettél?
Hagyományos érlelt sonkát főztem.
Gyorspácolt terméket főztem.
Boltban vettem a főtt sonkát.
Szavazás állása
Szenteljünk egy félórát ennek a jó szokásnak! Október
30
Hideg kacsamáj pástétom, aszalt vörös áfonyával

Az elmúlt évben megfogalmaztam egy kérdést „Miért sütünk kacsát mindenszentekre?" Ennek okán rengeteg embert kérdeztem meg, de meglepetésemre sokan a válaszukban ugyan úgy visszakérdeztek:
- Tényleg! Miért sütünk kacsát mindenszentekre?
Ha érdekel a kutatásom eredménye, itt elolvashatod.
De ha már ilyen ízletes jó szokással bírunk, nézzünk Max konyhájából egy könnyen elkészíthető, de annál finomabb csemegét:

Hideg kacsamáj pástétom, aszalt vörös áfonyával

GusztaKonyha

Saját készítésű pástétom, benne az édes áfonyával. Pirítósra kenve, egy kis salátával és egy pohár borral, ízletes vacsora lehet. Jól illik hozzá a rozsos-tönkölyös kenyér.

 

Elkészítési idő: 30 perc + pihentetés

 

50 dkg kacsamáj

20-25 dkg kacsazsír

4-5 evőkanál aszalt, vörös áfonya

só és bors

 

GusztaKonyha

1. A májat megmossuk, megtisztítjuk, eltávolítjuk a hártyákat, zsírcsomókat és apró kockákra vágjuk. Sózzuk és borsozzuk meg.

2. A kacsazsírt kis lángon olvasszuk meg. Keverjük bele a májat és kevergetve, mérsékelt tűzön süssük pár percet.

3. Keverjük bele az áfonyát és pároljuk össze, 4-5 percet. Akkor jó, ha máj krémes, az áfonya pedig megduzzad egy kicsit.

 

GusztaKonyha

4. Merjük kis edényekbe, vagy csatos üvegbe, a kanállal tömörítsük bele, majd töltsük fel a zsiradékkal. Fontos, hogy a májat a zsír takarja be teljesen, így tovább eláll.

5. Tegyük hideg helyre, hagyjuk megdermedni. Hűtőben 4-5 napig eltárolhatjuk.

 

GusztaKonyha

Jó étvágyat kívánunk!

További kacsás receptek!

Max konyhája köszönjük!

 

20-05-20
Hullámvasúton a mélybe!
20-05-02
SousVidolt Kacsamell fűszeres puliszkával
20-04-24
Még több helyre szállítunk házhoz!
20-04-23
Lassan sült sertéscomb
20-04-03
Friss húsok házhoz jönnek!
20-02-11
- Nem kell mindennap…!
19-10-16
Miért is jó ez Önnek?
19-09-29
Az én kis falumban ezt nem cserélnék le Me...
19-09-19
A TITKOLÓZÁSNAK VÉGE!
19-09-17
A legfontosabb titkos „infót” még nem ...
19-09-10
Ha ez kiderül a titkos „informátoromat”...
19-09-09
„Ezt nem lehet szépen enni” szendvics
19-09-02
Ország, Világ Lakói figyeljetek!
19-08-30
Kacsadarabok almás káposztaágyon
19-08-30
Kacsadarabok almás káposztaágyon
akció (16) hús (19) érlelt (6) hagyományos (20) húsvét (11) sonka (7) házikolbász (2) trükk (5) kereskedők (6) adalékanyag mentes (6) egészség (12) játék (4) ballagás (2) garancia (6) liba (8) libamáj (6) Márton (7) Márton nap (7) kacsa (10) recept (21) ünnep (11) karácsony (1) különleges (15) gyors és egyszerű (5) csirke (2) bárány (1) (15) közös munka (6) tyúk (1) sertés (2) sertés comb (2) köszöntelek (2) vad (1) vadhús (1) muflon (1) házhoz szállítás (3) gusztahús (2)
13-03-27
Másképpen bánjunk a gyorspácolttal, és m...
13-02-28
Ne dőlj be a kereskedői trükköknek! I.
13-09-26
Van élet a zsírjában sült libamájon túl...
13-03-27
Van egy rossz szokásom húsvétkor…
13-03-21
Ízekben őrzött hagyományok!
13-10-18
Miért sütünk kacsát mindenszentekre?
13-12-14
Nem irigylem Kedves Asszonyom!
13-02-28
Hogyan eszünk meg egy elefántot?
14-04-12
A gulyás kultusz leáldozott, te is lehetsz ...
14-04-18
Egy titkos sonka recept, amit eddig csak egy ...
14-02-28
Szerencse kereke forgandó!
13-03-12
Vigyázz! Párizsi az új sonka!
13-11-05
Jutalmazd meg magadat és családodat, egy cs...
13-03-29
Megeszed vagy kókányolsz?
15-03-12
Egy forradalmi nap után, egy talán forradal...