Te mit szeretsz grillezni?
Grillkolbászokat
Szárnyas húsokat
Sertés húsokat
Szavazás állása
Kimondta hogy nem lehet grill partit rendezni... Július
20
a negyediken! A recept itt!

Mindig csak a kifogás!

Kifogások százait hallottam ismerősömtől, hogy miért nem tudnak grill partit tartani. De legtöbbször a körülményekre való mutogatás volt a sláger.

- Nincs kertem, - nincs grillem, - a negyediken nem tudok kimenni az udvarra és még sorolhatnám.

GusztaHús Grill

Most elárulok egy titkot, én sem kertes házban lakom!

De múltkor a családomnak mégis rendeztem egy "grill" vacsorát, csak úgy spontán ötletből. Tudom, hogy most sokan felszisszennek, és kételkednek, mert egy grill partihoz elő kell készülni, alapanyagokat be kell szerezni, húsokat be kell pácolni, salátákat, zöldségeket megkell pucolni.

Már megint csak a kifogás!

Higgyétek el, nem kell nagy feneket keríteni annak, hogy egy vacsora erejéig nagyon jól érezzétek magatokat és még finomat is egyetek.

Akkor nézzük a hozzávalókat:

Csupán három fontos tényezője van a mi gyors és egyszerű "grill" vacsoránknak.

 

  • Az első: csirkecomb csont nélkül. Beszerezhetsz csontosat is, de az nagymértékben lassítja a munkádat, elnyújtja a pácolási időt valamint a sütést is lassítja, mert véres maradhat a csont mellet a húsod. A csirke combokat csont nélkül, most üzleteinkben megtalálod.

GusztaHús Grill

  • A második: fűszerkeverék. A GusztaHús üzletekben rengeteg féle grillfűszer keveréket lehet találni, én a mostani vacsorához a Bölléres Laci bácsi grill fűszereket használtam. Ezekből többféle ízesítésű is létezik, válassz ízlésed szerint.

GusztaHús Grill

 

  • A harmadik: zöldségek. Uborka, paradicsom, paprika, lilahagyma, fokhagyma, burgonya. Ha esetleg meleg körete is akarsz akkor azt vedd figyelemben, hogy az amúgy is meleg lakásban tovább fogod emelni a hőfokot, hogy még egy hőforrást bekapcsolsz, plusz az elkészítési idődet tovább növeled.
  • Jó, van negyedik is, a hideg sör. (már aki szereti)

Lássunk hozzá a pirított krumplistészta fokhagymás csirke combfilével "grill" vacsoránknak!

Mindig a húsokkal kezdjünk, tisztítsuk meg, mossuk meg, tegyük egy tálba, sózzuk meg, a választott fűszerkeveréket öntsük rá a combokra, adjunk hozzá két három evőkanál étolajat, majd keverjük össze, úgy hogy a husit mindenhol érje a pác és mehet be a hűtőbe.

 

GusztaHús Grill

Ahogy már fent említettem, el kell döntenünk a család ízlése, az időjárási viszonyok, valamint az óra állása szerint, hogy hideg, meleg vagy akár mind két köretet adunk a grillezett hús mellé.

Én az utóbbit választottam, mert a kisebbik gyermekem nincs nagy barátságban a zöldségekkel, ezért improvizálnom kellet, hogy gyors is legyek és mindenki jól lakjon.

Salátának valókkal kezdjünk.

Tzatziki (caciki), egyszerű, gyors, finom. Uborkát meg hámozzuk, lereszeljük, meg sózzuk, félretesszük.

Közben készíthetünk paradicsom salátát. Paradicsomokat a tisztítás után felszeleteljük, tálba tesszük, apróra vágott lilahagymát adunk hozzá majd saláta levet öntünk rá. Víz, ecet, só, cukor.

 

GusztaHús Grill

Mivel ebédről maradt krumplistészta (grenadírmars) azt egy kisseb kivajazott serpenyőbe tettem és jól belenyomkodtam, majd a serpenyő aljához közeli oldalát arany barnára pirítottam, apró finom mozdulatokkal néha megmozgattam, hogy ne essen szét a tészta.

A hűtőből vegyük elő a húsokat, hogy kicsit vissza melegedjenek, közben a tzatzikit befejezzük. Apróra vágjuk a fokhagymát és a levétől megszabadított kinyomkodott reszelt uborkára tesszük. Egy pohár tejfölt, egy kanál olívaolajat adunk hozzá (tudom, hogy joghurttal szokás készíteni, de a tésztához jobban illik a tejföl) és összekeverjük, ízlés szerint sózzuk.

 

GusztaHús Grill

A combokat serpenyőben kisütjük, először mindig a bőrös oldalával kezdjük, hogy egyenletes pirosra süljön, majd a másik oldalát is.

Tálalást nem kell túlbonyolítani, a húsokat és saláták tálakba tegyük az asztalra és mindenki ízlés szerint vesz magának. Hisz "grill" partit rendezünk, a laza kötetlen jó hangulat a lényeg.

Jó étvágyat kívánunk!

 

20-06-27
Úgy érzem magam, mint egy gyémántcsiszol...
20-05-20
Hullámvasúton a mélybe!
20-05-02
SousVidolt Kacsamell fűszeres puliszkával
20-04-24
Még több helyre szállítunk házhoz!
20-04-23
Lassan sült sertéscomb
20-04-03
Friss húsok házhoz jönnek!
20-02-11
- Nem kell mindennap…!
19-10-16
Miért is jó ez Önnek?
19-09-29
Az én kis falumban ezt nem cserélnék le Me...
19-09-19
A TITKOLÓZÁSNAK VÉGE!
19-09-17
A legfontosabb titkos „infót” még nem ...
19-09-10
Ha ez kiderül a titkos „informátoromat”...
19-09-09
„Ezt nem lehet szépen enni” szendvics
19-09-02
Ország, Világ Lakói figyeljetek!
19-08-30
Kacsadarabok almás káposztaágyon
akció (16) hús (20) érlelt (6) hagyományos (21) húsvét (11) sonka (7) házikolbász (2) trükk (5) kereskedők (6) adalékanyag mentes (7) egészség (12) játék (4) ballagás (2) garancia (6) liba (8) libamáj (6) Márton (7) Márton nap (7) kacsa (10) recept (21) ünnep (11) karácsony (1) különleges (16) gyors és egyszerű (5) csirke (2) bárány (1) (15) közös munka (6) tyúk (1) sertés (2) sertés comb (2) köszöntelek (2) vad (1) vadhús (1) muflon (1) házhoz szállítás (4) gusztahús (3) guszta (1) szürkemarha (1)
13-03-27
Másképpen bánjunk a gyorspácolttal, és m...
13-02-28
Ne dőlj be a kereskedői trükköknek! I.
13-09-26
Van élet a zsírjában sült libamájon túl...
13-03-27
Van egy rossz szokásom húsvétkor…
13-03-21
Ízekben őrzött hagyományok!
13-10-18
Miért sütünk kacsát mindenszentekre?
13-12-14
Nem irigylem Kedves Asszonyom!
13-02-28
Hogyan eszünk meg egy elefántot?
14-04-12
A gulyás kultusz leáldozott, te is lehetsz ...
14-04-18
Egy titkos sonka recept, amit eddig csak egy ...
14-02-28
Szerencse kereke forgandó!
13-03-12
Vigyázz! Párizsi az új sonka!
13-11-05
Jutalmazd meg magadat és családodat, egy cs...
13-03-29
Megeszed vagy kókányolsz?
15-03-12
Egy forradalmi nap után, egy talán forradal...