Hentesként azt kérdezném az illetőtől, mint Besenyő Pista bácsi mikor a semmiről vélekedik - NOOOORMALIS?
De hát mindenkinek szíve joga saját dolgaival azt csinálni, amit akar, de én azt javasolnám, hogy gulyást vagy pörköltet ne a marha vesepecsenyéjéből készítsük.
Az elmúlt időszakban, üzleteinkben többször felmerült a kérdés - Mit csináljak a vesepecsenye le esőrészével, mert a tatár beefsteak-et nem szeretem?
Igen mikor a vesepecsenye törzséből kivágjuk a filet mignon-t, akkor a „leső részek" a farok és a fej ott marad, ami ugyanolyan értékkel bír, mint a törzs, ha jól készítjük el.
Rengeteg elkészítési mód létezik, de én minap egy 30 perces gyors verziót dobtam össze, amit te is könnyedén el tudsz készíteni.
Kókuszos bélszíncsíkok szegfűgombával
Hozzávalók:
1db marha vesepecsenye 1,6kg körüli 10dkg szegfűgomba (más gomba is jó) 8dkg füstölt szalonna 1db közepes vöröshagyma 1gerezd fokhagyma 200ml kókuszkrém Marha fűszerkeverék Só, bors, kömény, natúr ételízesítő friss petrezselyem
A vesepecsenyéről eltávolítjuk a vékony inakat, a törzséből kivágjuk a filéket 4-5 szelet vastagságtól függően. A hús fej és farok részét felcsíkozzuk.
A füstölt szalonnák kockákra vágjuk és kis zsiradék hozzáadásával elkezdjük pirítani, majd enyhe barnuláskor hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd kicsit később a fokhagymát egy kevés köménnyel.
Amikor kezd színt kapni a hagyma, hozzá adjuk a húscsíkokat, borsozzuk és a marhahús fűszerkeverékkel fűszerezzük, átforgatjuk és nagylángon pirítjuk.
Mikor már majdnem puha a hús, akkor sózzuk és hozzáadjuk a kókuszkrémet, majd a dobozát egy kis vízzel kiöblítjük és hozzá öntjük a raguhoz egy kevés natúr ételízesítővel meghintjük.
Átforgatjuk, és ízlés szerint tovább ízesítjük és hozzáadjuk a gombát.
A húst puhulásig főzzük és esetleg az elpárolgó folyadékot pótoljuk, míg egy folyékony krémes állagot nem kapunk.
Mikor elkészült összevágott friss petrezselyemmel megszórjuk és tálalhatjuk.
Rizzsel, tésztával tálalhatjuk.
Jó étvágyat.
|