Imádok főzni, de vannak olyan napok, amikor se kedve, se ideje az embernek időt tölteni a konyhában. De ettől a gyerekek éhesek maradnak és különben is a hűtőajtó többszöri egymás utáni kinyitásával a látottak nem fognak megváltozni, csak a felismerés, hogy össze kell dobni valamit vacsira.
Akkor lássunk egy ilyen opciót Somogyi Zoli konyhájából és tollából, ami roppant egyszerű, gyors előkészületek és finom eredmény:
Csirkés, dupla burgonyás serpenyős
Elkészítési idő: 80-85 perc
30-40 dkg burgonya
30-40 dkg édesburgonya
6-8 alsócomb esetleg felsőcomb vagy csirke szárny (két ízületes)
20-30 dkg csiperkegomba
1 piros kaliforniai paprika
3-4 kemény húsú paradicsom
1-2 dl száraz fehér bor
1 kisebb fehér vagy újhagyma
2-3 dkg vaj vagy olaj
só, bors,
1. A húst sózzuk, borsozzuk. Kevés zsiradékon pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a kis darabokra vágott paprikát és burgonyákat, kevergetve pirítsuk pár percet. A paradicsomot vágjuk nagyobb darabokra, és keverjük hozzá. Tegyük bele a húsokat, pirítsuk 3-4 percet, forgassuk össze.
2. Öntsük fel a borral és adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát. Fedjük le és tegyük az előmelegített sütőbe, 180 fokra, és süssük 50-55 percet.
Somogyi Zoltán
www.maxkonyhaja.hu
|