Rakott krumpliba, melyik kolbászt szereted?
Füstölt kolbász
Lecsókolbász
Egyiket sem!
Szavazás állása
Úgy érzem magam, mint egy gyémántcsiszoló! Június
27
Egy hatalmas darabból, szemet gyönyörködtető finomságot alkotni!

GusztaHús

GusztaHús és a Szomor Öko-Farm szürkemarhája.

Tudjátok mikor jó hentesnek lenni?

Amikor olyan csodálatos alapanyaggal dolgozom, hogy minden egyes "műalkotás" után azt mondom:

- Na, ezt most félreteszem magamnak!

GusztaHús steak

De ne ugorjunk ennyire előre, hanem beszéljünk egy két mondatot erről a csodás, de mégis étkezési szokásankból kivesző legőshonosabb állatunkról a szürkemarháról.

„félve bámulják a milkavilághoz szokott városi szemek"

Nem csoda hisz egy robosztus gyönyörű jószágról van szó, ami a régmúltban Mátyás királyunk idején Európában másfélszer többet ért, mint az akkori marha fajták és roppant népszerűségnek örvendtek.

Hisz húsa ízletes és egészséges ráadásul, mint haszonállatként is előnyökkel bírt, mert igavonásra és a földművelés területén is jól tudták alkalmazni.

GusztaHús

Sajnos az ipari forradalom nem tett jót az állat hírnevének és a haszonállatból és élelmiszer alapanyagból egy jól mutató látványállat lett a magyar puszta közepén.

Szomor Dezsőnek és a lelkes fajmentőknek köszönhetően a 2000-es évekre jelentős állománynövekedés ment végbe, ami lehetővé teszi, hogy az állat értékes és egészséges húsát a konyháinkban felhasználjuk.

GusztaHús házhoz szállítás

A mai rohanó világunkban az állattartás és azok végtermékeinek minősége jelentősen megváltozott a takarmányozások következtében és véleményem szerint sajnos nem pozitív irányba. De a szürkemarhák táplálkozási szokásai az évszázadok alatt semmit nem változott, egyszerűen legelnek. Sőt a Szomor Öko-Farm területén nincs műtrágyázás, vegyszeres permetezés, mert természetvédelmi területen vannak, így az állatok színhúsa, mája olyan tiszta méreganyagoktól mentes, hogy ennél tisztább nem is lehet.

GusztaHús prémium szürkemarha

De akkor miért nem kínálnak több szürkemarhából készült ételt az éttermek?

Roppant egyszerű a válasz:

Az idő!

Mert ahhoz hogy puha porhanyós husit kapjunk a tányérunkra, több időre van szüksége az elkészítés folyamán, mint egy angus marhának. Természetesen ez valamennyire megérthető, hisz az éttermek profit orientáltak így nekik nem mindegy, hogy egységnyi idő alatt mennyit tudnak termelni.

GusztaHús steak

Igaz ezzel nem értek egyet, mert ennek a csodálatos ízvilágú húsnak igen is meg kell adni azt a tiszteletet, azt az időt, amit megérdemel, mert biztosan egy fantasztikus kulináris élményben lesz részünk, mikor elfogyasztjuk.

Rendelhető minőségi húsok ITT!

Ha szeretnéd kipróbálni, akkor nézz be virtuális húsboltunkba és meglátod, hogy mikor is kerül feldolgozásra e csodás állat, vagy nézz be üzleteinkbe és rendeljél, hogy készíthess belőle valami igazán egyedi finomságot.

Üdv! Guszta Hentes

Video!

24-10-26
Meg kérdeztem a mesterséges intelligenciát...
22-02-01
ÁRSTOP!
20-11-24
Miért készíts házi sonkát? Hogy készít...
20-10-24
Nem csoda hogy kipusztult!
20-10-12
PREMIER! Őstulok a GusztaHúsnál!
20-09-26
Már 25 éve együtt!
20-09-09
Gulyást a bélszínből!!!!!! – NOOOORMALI...
20-09-09
Se kedv, se idő! Mit TEGYÜNK?
20-06-27
Úgy érzem magam, mint egy gyémántcsiszol...
20-05-20
Hullámvasúton a mélybe!
20-05-02
SousVidolt Kacsamell fűszeres puliszkával
20-04-24
Még több helyre szállítunk házhoz!
20-04-23
Lassan sült sertéscomb
20-04-03
Friss húsok házhoz jönnek!
20-02-11
- Nem kell mindennap…!
akció (16) hús (21) érlelt (7) hagyományos (27) húsvét (12) sonka (8) házikolbász (2) trükk (5) kereskedők (6) adalékanyag mentes (10) egészség (15) játék (4) ballagás (2) garancia (6) liba (8) libamáj (6) Márton (7) Márton nap (7) kacsa (11) recept (25) ünnep (15) karácsony (2) különleges (23) gyors és egyszerű (7) csirke (3) bárány (1) (15) közös munka (11) tyúk (1) sertés (3) sertés comb (2) köszöntelek (3) vad (2) vadhús (2) muflon (1) házhoz szállítás (5) gusztahús (11) guszta (5) szürkemarha (2) őstulok (5)
13-03-27
Másképpen bánjunk a gyorspácolttal, és m...
14-04-18
Egy titkos sonka recept, amit eddig csak egy ...
13-02-28
Ne dőlj be a kereskedői trükköknek! I.
13-10-18
Miért sütünk kacsát mindenszentekre?
13-09-26
Van élet a zsírjában sült libamájon túl...
13-03-21
Ízekben őrzött hagyományok!
13-03-27
Van egy rossz szokásom húsvétkor…
13-02-28
Hogyan eszünk meg egy elefántot?
13-12-14
Nem irigylem Kedves Asszonyom!
14-04-12
A gulyás kultusz leáldozott, te is lehetsz ...
14-02-28
Szerencse kereke forgandó!
15-03-12
Egy forradalmi nap után, egy talán forradal...
13-03-29
Megeszed vagy kókányolsz?
13-03-12
Vigyázz! Párizsi az új sonka!
20-04-23
Lassan sült sertéscomb