Rakott krumpliba, melyik kolbászt szereted?
Füstölt kolbász
Lecsókolbász
Egyiket sem!
Szavazás állása
- Nem kell mindennap…! Február
11
Ez milyen furcsán szól a hentes szájából!

 

Életünk során vannak megszokott dolgok, amikhez konokul ragaszkodunk, és nem engedünk belőle semmi áron.

 

De most egy kicsit mégis változtassunk, mert egy izgalmas meglepetésben lehet részünk!

 

Vannak jó és vannak rossz szokásaink, és csak az időmúlásával derül ki, hogy melyikből volt a több.

A dohányzás szerintem egy rossz szokás, meg a túlzott fitnesz, gyúrok, szálkásítok, diétázok és semmi normálist nem eszek, mert sok esetben azt hisszük eleget kell tennünk mások feltételezett elvárásainak, pedig miközben ami igazán fontos, arra nem fordítunk megfelelő minőségű időt és figyelmet.

Volt egy közel 100 évet megélt hentes ismerősöm, aki soha nem akart fitnesz király lenni, soha nem akart mások elvárásainak megfelelni, Ő csak egyszerűen, mindig jól akarta érezni magát!

GusztaHús

Na! Na! Számára a "mindig jólérzem magam" nem azt jelentette, hogy punnyadunk a fotelban és tévénézés közben sört iszunk és degeszre zabáljuk magunkat egészségtelen dolgokkal, hogy másnap ott folytassuk, ahol abba hagytuk.

Nem, Ő mindig a mértékletesség és a változatosság híve volt. Fiatal korában focizott, atletizált, kosárlabdázott minden sportot kipróbált, kivéve a küzdősportokat.

De csak mértékkel, addig a pontig, míg örömét lelte benne. Közben dolgozott, családot nevelt, másodállásban dolgozott, tanult és a legfontosabb, mindig finomakat és változatosakat főzött, amikor csak tehette.

GusztaHús receptek

Mikor egyszer beszélgettünk, ezt mondta:

- Nem kell sok édességet enni, nem kell mindennap húst enni. (ez milyen furcsán hangzik egy hentes szájából)
- Nem kell az alkoholt vedelni! Nem kell mindenkinek tetszeni és megfelelni, de mindig intelligensen kell viselkedni.  
- Nem kell minden hétvégén rántott húst enni, mert van más finomság is, amit érdemes kipróbálni.
- De csak mindent mértékkel!

 

Szerencsésnek érzem magam, hogy ismerhettem ezt a csodás embert, mert sok jósággal, tudással és tapasztalattal gazdagította környezetét.

Az Ő életfelfogása mentén fogalmazódott meg bennem, hogy mi is változtassunk hétvégén vagy akár Valentin napon.

Szeretteink körében a szokványos dolgok helyett miért ne ennénk valami mást, ami megtöri a szokásinkat, ami izgalmas, de mégsem merész, különleges, de mégsem furcsa.

Lenne Önnek egy izgalmas javaslatom, hogy próbálja ki a Muflon húsunkat!

GusztaHús receptek

Kissé markáns pikáns ízű hús, amit sütve, főzve, párolva lehet elkészíteni. Mivel erősebb izomrostokkal rendelkező állat és intenzívebb íz világú, ezért elkészítése előtt akár napokkal érdemes bepácolni!

Pár érdekesség a muflonról:

Magyarországra a 19. század elején telepítették be a muflont, Korzika és Szardínia szigetéről. Elsősorban vadaskerti telepítésekből kivadult állományokból terjedtek el, szigetszerűen találhatóak a vadonban, főként a Mátra, Bükk, Zempléni, Börzsöny, és Dunántúli-erdős hegységekben előfordul 50-100 darabos nyájban. További infók itt és itt és itt!

GusztaHús receptek

Somogy megye dombvidéki területein is meghonosodott e vadfaj, amiből származik a húskínálatunk.

Hamarosan elkészítési módokat és recepteket is közre adunk, de addig is jöjjön el az önhöz legközelebbi GusztaHús üzletbe és vásároljon vadhúsainkból, akciós termékeinkből, hogy meglephesse családját egy nem szokványos ebéddel, vacsorával!

GusztaHús akció

Receptek hamarosan:

Marinádozott muflongerinc filé magvas fügeszósszal

Datolyával töltött muflongerinc meggyes öntettel

 

24-10-26
Meg kérdeztem a mesterséges intelligenciát...
22-02-01
ÁRSTOP!
20-11-24
Miért készíts házi sonkát? Hogy készít...
20-10-24
Nem csoda hogy kipusztult!
20-10-12
PREMIER! Őstulok a GusztaHúsnál!
20-09-26
Már 25 éve együtt!
20-09-09
Gulyást a bélszínből!!!!!! – NOOOORMALI...
20-09-09
Se kedv, se idő! Mit TEGYÜNK?
20-06-27
Úgy érzem magam, mint egy gyémántcsiszol...
20-05-20
Hullámvasúton a mélybe!
20-05-02
SousVidolt Kacsamell fűszeres puliszkával
20-04-24
Még több helyre szállítunk házhoz!
20-04-23
Lassan sült sertéscomb
20-04-03
Friss húsok házhoz jönnek!
20-02-11
- Nem kell mindennap…!
akció (16) hús (21) érlelt (7) hagyományos (27) húsvét (12) sonka (8) házikolbász (2) trükk (5) kereskedők (6) adalékanyag mentes (10) egészség (15) játék (4) ballagás (2) garancia (6) liba (8) libamáj (6) Márton (7) Márton nap (7) kacsa (11) recept (25) ünnep (15) karácsony (2) különleges (23) gyors és egyszerű (7) csirke (3) bárány (1) (15) közös munka (11) tyúk (1) sertés (3) sertés comb (2) köszöntelek (3) vad (2) vadhús (2) muflon (1) házhoz szállítás (5) gusztahús (11) guszta (5) szürkemarha (2) őstulok (5)
13-03-27
Másképpen bánjunk a gyorspácolttal, és m...
14-04-18
Egy titkos sonka recept, amit eddig csak egy ...
13-02-28
Ne dőlj be a kereskedői trükköknek! I.
13-10-18
Miért sütünk kacsát mindenszentekre?
13-09-26
Van élet a zsírjában sült libamájon túl...
13-03-21
Ízekben őrzött hagyományok!
13-03-27
Van egy rossz szokásom húsvétkor…
13-02-28
Hogyan eszünk meg egy elefántot?
13-12-14
Nem irigylem Kedves Asszonyom!
14-04-12
A gulyás kultusz leáldozott, te is lehetsz ...
14-02-28
Szerencse kereke forgandó!
15-03-12
Egy forradalmi nap után, egy talán forradal...
13-03-29
Megeszed vagy kókányolsz?
13-03-12
Vigyázz! Párizsi az új sonka!
20-04-23
Lassan sült sertéscomb