Életünk során vannak megszokott dolgok, amikhez konokul ragaszkodunk, és nem engedünk belőle semmi áron.
De most egy kicsit mégis változtassunk, mert egy izgalmas meglepetésben lehet részünk!
Vannak jó és vannak rossz szokásaink, és csak az időmúlásával derül ki, hogy melyikből volt a több.
A dohányzás szerintem egy rossz szokás, meg a túlzott fitnesz, gyúrok, szálkásítok, diétázok és semmi normálist nem eszek, mert sok esetben azt hisszük eleget kell tennünk mások feltételezett elvárásainak, pedig miközben ami igazán fontos, arra nem fordítunk megfelelő minőségű időt és figyelmet.
Volt egy közel 100 évet megélt hentes ismerősöm, aki soha nem akart fitnesz király lenni, soha nem akart mások elvárásainak megfelelni, Ő csak egyszerűen, mindig jól akarta érezni magát!
Na! Na! Számára a "mindig jólérzem magam" nem azt jelentette, hogy punnyadunk a fotelban és tévénézés közben sört iszunk és degeszre zabáljuk magunkat egészségtelen dolgokkal, hogy másnap ott folytassuk, ahol abba hagytuk.
Nem, Ő mindig a mértékletesség és a változatosság híve volt. Fiatal korában focizott, atletizált, kosárlabdázott minden sportot kipróbált, kivéve a küzdősportokat.
De csak mértékkel, addig a pontig, míg örömét lelte benne. Közben dolgozott, családot nevelt, másodállásban dolgozott, tanult és a legfontosabb, mindig finomakat és változatosakat főzött, amikor csak tehette.
Mikor egyszer beszélgettünk, ezt mondta:
- Nem kell sok édességet enni, nem kell mindennap húst enni. (ez milyen furcsán hangzik egy hentes szájából) - Nem kell az alkoholt vedelni! Nem kell mindenkinek tetszeni és megfelelni, de mindig intelligensen kell viselkedni. - Nem kell minden hétvégén rántott húst enni, mert van más finomság is, amit érdemes kipróbálni. - De csak mindent mértékkel!
Szerencsésnek érzem magam, hogy ismerhettem ezt a csodás embert, mert sok jósággal, tudással és tapasztalattal gazdagította környezetét.
Az Ő életfelfogása mentén fogalmazódott meg bennem, hogy mi is változtassunk hétvégén vagy akár Valentin napon.
Szeretteink körében a szokványos dolgok helyett miért ne ennénk valami mást, ami megtöri a szokásinkat, ami izgalmas, de mégsem merész, különleges, de mégsem furcsa.
Lenne Önnek egy izgalmas javaslatom, hogy próbálja ki a Muflon húsunkat!
Kissé markáns pikáns ízű hús, amit sütve, főzve, párolva lehet elkészíteni. Mivel erősebb izomrostokkal rendelkező állat és intenzívebb íz világú, ezért elkészítése előtt akár napokkal érdemes bepácolni!
Pár érdekesség a muflonról:
Magyarországra a 19. század elején telepítették be a muflont, Korzika és Szardínia szigetéről. Elsősorban vadaskerti telepítésekből kivadult állományokból terjedtek el, szigetszerűen találhatóak a vadonban, főként a Mátra, Bükk, Zempléni, Börzsöny, és Dunántúli-erdős hegységekben előfordul 50-100 darabos nyájban. További infók itt és itt és itt!
Somogy megye dombvidéki területein is meghonosodott e vadfaj, amiből származik a húskínálatunk.
Hamarosan elkészítési módokat és recepteket is közre adunk, de addig is jöjjön el az önhöz legközelebbi GusztaHús üzletbe és vásároljon vadhúsainkból, akciós termékeinkből, hogy meglephesse családját egy nem szokványos ebéddel, vacsorával!
Receptek hamarosan:
Marinádozott muflongerinc filé magvas fügeszósszal
Datolyával töltött muflongerinc meggyes öntettel
|