Egyszerüen imádom, de felhívom mindenkinek a figyelmét, hogy késsel villával ez az étel felejtős, csak kézzel és jó sok szalvétával, ha nem akarunk nyakig szószosak lenni.
Ismét gazdagodtunk egy fantasztikus receptel, ami Max konyhájából került az asztalunkra, egyszerű, finom, szaftos, és nagyon JÓ!
Csak ajánlani tudom, azoknak akik nem öltönyben nyakkendőben akarnak egy nagyon jót kajálni!
Elkészítési idő: 15-20 perc
Nehézségi fok: 2/5
0,8-1 kg lassan sült sertéscomb
2 zsúr szendvicskenyér
2-3 evőkanál majonézes torma
zöldsaláta levelek, retek
30-40 dkg vegyes vágott savanyúság
majonéz, BBQ szósz
1. Vágjuk félbe a kenyereket, és egy kicsit pirítsuk meg. A sült húst szeljük vékony szeletekre. A savanyúságot nyomkodjuk ki, és keverjük össze majonézzel. Nem kell, hogy tocsogjon, inkább csak vonja be. A retket vágjuk vékony szeletekre.
2. Kenjük meg a kenyér alját majonézes tormával, arra tegyünk saláta leveleket, következik a sülthús. Locsoljuk meg a BBQ mártással, arra a majonézes saláta, végül a retek, arra pedig a kenyér teteje. Vágjuk keresztben 2-3 darabra, és úgy tálaljuk.
Tipp & trükk: A most oly divatos tépett malac szendvics (pulled pork) egyszerűbb változata, ami könnyedén elkészíthető otthoni körülmények között. A hideg húst könnyebb vékonyan szelni, érdemes pihentetni kicsit. Majonéz helyett készíthetünk mustárból és görög joghurtból öntetet, ezt használhatjuk a savanyúsághoz, de tormával kikeverve, a szendvics aljába is.
Készítse el Ön is és fogyassza egészséggel, jó étvággyat!
Somogyi Zoltán
www.maxkonyhaja.hu
|