Rakott krumpliba, melyik kolbászt szereted?
Füstölt kolbász
Lecsókolbász
Egyiket sem!
Szavazás állása
Ne dőlj be a kereskedői trükköknek! II. Szeptember
13
Botrány! 10 üzletből 9 becsapja vásárlóit libamáj vásárlásakor!

„Szúrópróbaszerűen tesztelték a fővárosi hentesüzleteket, az eredmény siralmas." - minap írta az egyik internetes hírportál.

Az elmúlt évtizedben rengeteg zsivány beszállítónkat kellet „kirúgnunk" és nem véletlenül fogalmaztam így. Ugyanis a libamájjal való zsonglőrködés nem újkeletű történet, valamikor az uniós csatlakozásunk idején harapódzott el istenigazából. Igaz előtte is előfordult, de nem számottevő mennyiségben.

A csatlakozás jelentős drágulást okozott a libamáj árában és nem kevés áruhiányt eredményezett. Valószínűleg innét jött a hiánypótló ötlet, hogy akkor egyes gátlástalan kereskedők a libamáj helyett hízott kacsamájat kínáltak kilónként akár 1000 - 2000 forint extra profit bezsebelésével, ami nagyon nagy pénz egy élelmiszer tekintetében.

Kussolj, így több pénz marad a zsebedben!

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem szeretném az egész botrányt a kereskedők nyakába varrni, mert ebben egyes feldolgozók is ludasak voltak. Az úgynevezett átcímkézési módszert már az utolsó években a feldolgozás pillanatában véghezvitték és így érkezett ki a boltokba.
Itt a hozzá értő kereskedő esetleg láthatta, tudhatta, hogy valami nem stimmel, de nem foglalkozott vele, vagy ha szólt, akkor kapott egy kedvezőbb beszerzési árat a termékre, ami neki nagyobb bevételt eredményezett és minden rendben volt. - Felhívnám a figyelmeteket, hogy rengeteg korrekt kereskedő és feldolgozó van a piacon!

„A hétfői közleményük szerint rejtett kamerás felvételek és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálatai alapján kiderült, hogy tíz vizsgált budapesti hentesüzletből kilencben libamájáron valójában kacsamájat kaptak a vásárlók." A teljes cikket itt olvashatod!

Te, mint vásárló akkor hogyan tudsz meggyőződni arról, hogy libamájat vásárolsz?


Bizonyára emlékszel, hogy jó pár évvel ezelőtt, nyilvánosan megfogadta a GuszaHús vezetése és összes dolgozója, hogy nem adunk a vásárlóinknak libamájnak csomagolt kacsamájat.

Ezt a fogadalmunkat büszkén tartjuk és valljuk és mindennap megnyugvással tölt el bennünket, hogy a vásárlóinkat nem csapjuk be az extra profit reményében.

Ezért ismét közzé teszem a Profi libamáj vásárlóra kiképző összehasonlító tanulmányunkat, amit, ha jól megtanulsz soha a „büdös életben" nem fognak átvágni libamáj vásárlásakor:

Remélem segíteni fog téged a vásárlásodban ez a tanulmány és hasznodra válik.

Abban viszont egyenlőre nem tudok segíteni, hogy ha étteremben fogyasztasz libamájas étel, akkor ott azt kapod e vagy sem, de sajnos tapasztalataink alapján siralmas a helyzet ezen a területen is, de ez később megér egy külön misét!

Olvasd el ezt is, hasznos lehet: Ne dőlj be a kereskedői trükköknek! I.

Jó egészséget és jó vásárlást kíván a GusztaHús csapata!

 

24-10-26
Meg kérdeztem a mesterséges intelligenciát...
22-02-01
ÁRSTOP!
20-11-24
Miért készíts házi sonkát? Hogy készít...
20-10-24
Nem csoda hogy kipusztult!
20-10-12
PREMIER! Őstulok a GusztaHúsnál!
20-09-26
Már 25 éve együtt!
20-09-09
Gulyást a bélszínből!!!!!! – NOOOORMALI...
20-09-09
Se kedv, se idő! Mit TEGYÜNK?
20-06-27
Úgy érzem magam, mint egy gyémántcsiszol...
20-05-20
Hullámvasúton a mélybe!
20-05-02
SousVidolt Kacsamell fűszeres puliszkával
20-04-24
Még több helyre szállítunk házhoz!
20-04-23
Lassan sült sertéscomb
20-04-03
Friss húsok házhoz jönnek!
20-02-11
- Nem kell mindennap…!
akció (16) hús (21) érlelt (7) hagyományos (27) húsvét (12) sonka (8) házikolbász (2) trükk (5) kereskedők (6) adalékanyag mentes (10) egészség (15) játék (4) ballagás (2) garancia (6) liba (8) libamáj (6) Márton (7) Márton nap (7) kacsa (11) recept (25) ünnep (15) karácsony (2) különleges (23) gyors és egyszerű (7) csirke (3) bárány (1) (15) közös munka (11) tyúk (1) sertés (3) sertés comb (2) köszöntelek (3) vad (2) vadhús (2) muflon (1) házhoz szállítás (5) gusztahús (11) guszta (5) szürkemarha (2) őstulok (5)
13-03-27
Másképpen bánjunk a gyorspácolttal, és m...
14-04-18
Egy titkos sonka recept, amit eddig csak egy ...
13-02-28
Ne dőlj be a kereskedői trükköknek! I.
13-10-18
Miért sütünk kacsát mindenszentekre?
13-09-26
Van élet a zsírjában sült libamájon túl...
13-03-21
Ízekben őrzött hagyományok!
13-03-27
Van egy rossz szokásom húsvétkor…
13-02-28
Hogyan eszünk meg egy elefántot?
13-12-14
Nem irigylem Kedves Asszonyom!
14-04-12
A gulyás kultusz leáldozott, te is lehetsz ...
14-02-28
Szerencse kereke forgandó!
15-03-12
Egy forradalmi nap után, egy talán forradal...
13-03-29
Megeszed vagy kókányolsz?
13-03-12
Vigyázz! Párizsi az új sonka!
20-04-23
Lassan sült sertéscomb