Rakott krumpliba, melyik kolbászt szereted?
Füstölt kolbász
Lecsókolbász
Egyiket sem!
Szavazás állása
Minőségi éhezés ördögszekerén száguldunk a tátongó szakadék felé! Február
28
Negatív hatással van minden napodra és nem is tudsz róla!

Az Ördögszekér egyik kerekéről beszéltünk, de a másik kerékre nem tértünk ki részleteiben, ami pedig fontos, életbevágó része életednek, ugyan is ez a modern élelmiszergyártásra jellemző és befolyásolja mindennapunkat úgy, hogy nem is tudunk róla.

Nem tudod miért vagy fáradékony és miért betegszel meg olyan gyakran.

Lehet, hogy éhezel?

A kerék kiinduló pontja itt is az OLCSÓBB termékek igénye a fogyasztók részéről. A fogyasztónak viszont itt már van egyéb igénye az olcsóságon túl ugyan is elvárja a terméktől, hogy ízletes, jó illatú, tetszetős, vagyis az élvezeti értéke magas legyen.
Feltehetnénk a kérdést: - Mi ezzel a gond?
Nézzük ördögszekerünk másik kerekét:


  • OLCSÓBB ízletes terméket akar a fogyasztó =
  • Gyártás technológiát módosít, új receptúra alapján rosszabb minőségű alapanyagokból állítja elő a terméket = OLCSÓBB rossz minőségű végtermék!
  • A rosszabb minőségű alapanyagokhoz (több víz, több zsír, kevesebb hús) a vegyészet által előállított több adalék, ízfokozó, térfogatnövelő, dúsító és tartósító anyagokat tesznek = OLCSÓBB rossz minőségű ízletes végtermék!
  • OLCSÓBB rossz minőségű ízletes végtermék sok esetben = Vegyészeti anyagoktól ízletes, de élettani hatásilag alacsony értékkel bíró termékekből többet fogyasztunk:
    • mert ízletes és finom
    • ízlelő bimbóink hozzászoknak az intenzív ízekhez és később csak az ízfokozókkal dúsított élelmiszereket fogyasztjuk szívesen
    • mert sok esetben kevesebb hasznos tápanyag szívódik fel szervezetünkbe, így csak végig megy az emésztőcsatornán haszontalanul és az éhség érzetünk ismét jelez.
    • Függőség kialakulása az intenzív ízekre

Mi a következménye az alacsony vitamin és tápértékű élelmiszerek fogyasztásának:

  • immunrendszerünk legyengül
  • hajlamosabbak leszünk a betegségre
  • többet költünk
    • orvosra
    • gyógyszerre
    • vitaminra
    • táplálék kiegészítőkre
  • és a végén kevesebb pénz marad a zsebben
  • Kevesebb pénz = OLCSÓBB terméket akar a fogyasztó!
  • És kezdődik, minden előröl!

    NAGYON FONTOS!
    Ezek után bármilyen terméket leveszel a boltok polcairól, győződjél meg azok tartalmáról, miből és milyen összetételben készült.
    Azt tudnod kell, hogy az összetevők mennyisége, csökkenő sorrendben van feltüntetve, vagyis az első helyen azt találod, amiből a legtöbbet tartalmazza az adott késztermék.



    Amint látod a GusztA Ínyenc Sajtos turistánál az elsőhelyen a sertéshús áll és csökkenő sorrendben a többi összetevé, nincs semmi adalék, semmi ízfokozó csak a tartósítószerként szolgáló nitrites konyhasó.
    Ha vízzel kezdődik, csak abban az esetben vedd meg, ha valami folyadékot akartál venni!!

    Vigyázz az egészségedre!

    Mindig az tápanyagban értékes ételeket keressed és fogyasszad, mert meglátod jóval hasznosabbak szervezetednek mint bármi más.

    Jó egészséget kívánok!

    24-10-26
    Meg kérdeztem a mesterséges intelligenciát...
    22-02-01
    ÁRSTOP!
    20-11-24
    Miért készíts házi sonkát? Hogy készít...
    20-10-24
    Nem csoda hogy kipusztult!
    20-10-12
    PREMIER! Őstulok a GusztaHúsnál!
    20-09-26
    Már 25 éve együtt!
    20-09-09
    Gulyást a bélszínből!!!!!! – NOOOORMALI...
    20-09-09
    Se kedv, se idő! Mit TEGYÜNK?
    20-06-27
    Úgy érzem magam, mint egy gyémántcsiszol...
    20-05-20
    Hullámvasúton a mélybe!
    20-05-02
    SousVidolt Kacsamell fűszeres puliszkával
    20-04-24
    Még több helyre szállítunk házhoz!
    20-04-23
    Lassan sült sertéscomb
    20-04-03
    Friss húsok házhoz jönnek!
    20-02-11
    - Nem kell mindennap…!
    akció (16) hús (21) érlelt (7) hagyományos (27) húsvét (12) sonka (8) házikolbász (2) trükk (5) kereskedők (6) adalékanyag mentes (10) egészség (15) játék (4) ballagás (2) garancia (6) liba (8) libamáj (6) Márton (7) Márton nap (7) kacsa (11) recept (25) ünnep (15) karácsony (2) különleges (23) gyors és egyszerű (7) csirke (3) bárány (1) (15) közös munka (11) tyúk (1) sertés (3) sertés comb (2) köszöntelek (3) vad (2) vadhús (2) muflon (1) házhoz szállítás (5) gusztahús (11) guszta (5) szürkemarha (2) őstulok (5)
    13-03-27
    Másképpen bánjunk a gyorspácolttal, és m...
    14-04-18
    Egy titkos sonka recept, amit eddig csak egy ...
    13-02-28
    Ne dőlj be a kereskedői trükköknek! I.
    13-10-18
    Miért sütünk kacsát mindenszentekre?
    13-09-26
    Van élet a zsírjában sült libamájon túl...
    13-03-21
    Ízekben őrzött hagyományok!
    13-03-27
    Van egy rossz szokásom húsvétkor…
    13-02-28
    Hogyan eszünk meg egy elefántot?
    13-12-14
    Nem irigylem Kedves Asszonyom!
    14-04-12
    A gulyás kultusz leáldozott, te is lehetsz ...
    14-02-28
    Szerencse kereke forgandó!
    15-03-12
    Egy forradalmi nap után, egy talán forradal...
    13-03-29
    Megeszed vagy kókányolsz?
    13-03-12
    Vigyázz! Párizsi az új sonka!
    20-04-23
    Lassan sült sertéscomb