Eszel mindennap levest?
Igen, mindennap.
Hetente párszor.
Nem, vagy ritkán.
Szavazás állása
Kacsadarabok almás káposztaágyon Augusztus
30
Amikor ránk köszön nagyanyáink főztjének az íze!

 

GusztaHús receptek

Elkészítési idő: 65-70 perc

Nehézségi fok: 2,5/5

 

1-1,2 kg Guszta kacsadarabok (kb. 5-6 db)

1 kisebb fejeskáposzta

2-3 közepes alma

2-3 teáskanálnyi barnacukor

2-3 teáskanálnyi szárnyas vagy liba fűszerkeverék

1-2 teáskanálnyi vörösbor vagy almaecet

só, olaj vagy zsír

 

1. Töröljük szárazra a húst, sózzuk, szórjunk rá a fűszerkeverékből, és masszírozzuk bele mindenhol. Legalább 50-60 percet pihentessük, de akár 3-4 órát is pácolhatjuk. A káposztát vágjuk vékony szálakra, az almát pedig kimagozva, negyedekre és úgy fél centis szeletekre.

GusztaHús receptek

2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütés (nem kell légkeverés, mert az szárítja). Melegítsünk kevés zsiradékot egy serpenyőben, és süssük körbe a húsokat, szép pirosra. Vegyük ki, hagyjuk pár percet pihenni. Közben a káposztát pároljuk meg a visszamaradt zsiradékon. Sózzuk, szórjunk rá barna cukrot és locsoljuk meg az ecettel. Kevergetve, pároljuk 8-10 percet.

3. A káposztát egy szűrőkanállal tegyük a sütőtál aljába, arra a húsokat, és öntsünk alá 1-1,5 dl levet a serpenyőből. Takarjuk le alufóliával, és süssük a forró sütőben, 45-50 percet, majd vegyük le a fóliát és pirítsuk szép pirosra (8-10 perc). Köretként kockára vágott pirított burgonya illik hozzá.

GusztaHús receptek

Tipp & trükk: A sütési időt nagyban befolyásolja a hús minősége, mindenképpen ellenőrizzük, mielőtt tálalnánk. Ha kell, inkább tegyük még vissza pár percre. Ha gazdaságosabb megoldást szeretnénk, akkor főzzünk először egy levest a húsokból, majd utána süssük meg a húst. Így sokkal rövidebb sütési idő szükséges.

Elkészíthetjük előre az első sütést és párolást, és a tálalás előtt süssük össze.


Készítse el Ön is és fogyassza egészséggel, jó étvággyat!

Somogyi Zoltán

www.maxkonyhaja.hu

Esetleg kacsa vagy egyéb receptek itt találhatóak!

 

19-10-16
Miért is jó ez Önnek?
19-09-29
Az én kis falumban ezt nem cserélnék le Me...
19-09-19
A TITKOLÓZÁSNAK VÉGE!
19-09-17
A legfontosabb titkos „infót” még nem ...
19-09-10
Ha ez kiderül a titkos „informátoromat”...
19-09-09
„Ezt nem lehet szépen enni” szendvics
19-09-02
Ország, Világ Lakói figyeljetek!
19-08-30
Kacsadarabok almás káposztaágyon
19-08-30
Kacsadarabok almás káposztaágyon
19-08-25
Kérek tőled egy kis segítséget!
19-08-21
Botrányos, ami történt!
19-08-18
Egyszerű és ízletes!
19-08-08
A főnök üzent: „Elmentem nyaralni!”
16-01-21
Árzuhanás a fülétől a farkáig?
15-11-05
Bárcsak a Nagyi megkóstolhatná!
akció (14) hús (17) érlelt (6) hagyományos (20) húsvét (11) sonka (7) házikolbász (2) trükk (5) kereskedők (5) adalékanyag mentes (6) egészség (9) játék (4) ballagás (2) garancia (5) liba (8) libamáj (6) Márton (7) Márton nap (7) kacsa (9) recept (20) ünnep (10) karácsony (1) különleges (13) gyors és egyszerű (4) csirke (2) bárány (1) (15) közös munka (3) tyúk (1) sertés (1) sertés comb (1) köszöntelek (2)
13-03-27
Másképpen bánjunk a gyorspácolttal, és m...
13-02-28
Ne dőlj be a kereskedői trükköknek! I.
13-09-26
Van élet a zsírjában sült libamájon túl...
13-03-21
Ízekben őrzött hagyományok!
13-03-27
Van egy rossz szokásom húsvétkor…
13-10-18
Miért sütünk kacsát mindenszentekre?
13-02-28
Hogyan eszünk meg egy elefántot?
13-12-14
Nem irigylem Kedves Asszonyom!
14-04-12
A gulyás kultusz leáldozott, te is lehetsz ...
13-03-12
Vigyázz! Párizsi az új sonka!
14-04-18
Egy titkos sonka recept, amit eddig csak egy ...
14-02-28
Szerencse kereke forgandó!
13-11-05
Jutalmazd meg magadat és családodat, egy cs...
13-03-29
Megeszed vagy kókányolsz?
13-03-22
Élmény, ami örökké elkísér!