A kacsa vagy a libacombot szereted sütve?
A kacsa combját szeretem!
A liba combját szeretem!
Mind kettőt imádom!!
Szavazás állása
Egyszerű és ízletes! Augusztus
18
Csirkemellből nem mindig a filé a legjobb.

Csirkemell ananásszal sütve

 

Elkészítési idő: 65-70 perc + a pihentetés

Nehézségi fok: 2/5

 

2 egész, Guszta bőrös, csontos csirkemell

2 doboz ananász konzerv

2-3 teáskanálnyi szárnyas fűszerkeverék

só, olaj vagy zsír

GusztaHús receptek GusztaHús receptek GusztaHús receptek

1. Töröljük szárazra a húst, sózzuk, szórjunk rá a fűszerkeverékből, és masszírozzuk bele mindenhol. Legalább 50-60 percet pihentessük, de akár 3-4 órát is pácolhatjuk. Az ananászt szűrjük le, de a levét tartsuk meg, sok mindenre használhatjuk. Vágjuk be a melle húsát egy éles késsel, 3-4 helyen, úgy, hogy beleférjen az ananász szelet.

GusztaHús receptek

2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütés (nem kell légkeverés, mert az szárítja). Melegítsünk kevés zsiradékot egy serpenyőben, és süssük körbe a húsokat, szép pirosra. Vegyük ki, hagyjuk pár percet pihenni, majd tegyünk ananász darabokat a zsebekbe. A maradék ananászt tegyük egy sütőtál aljába, arra a húsokat, és öntsünk alá 1-1,5 dl vizet. Takarjuk le alufóliával, és süssük a forró sütőben, 45-50 percet, majd vegyük le a fóliát és pirítsuk szép pirosra (8-10 perc). Köretként zöldsaláta vagy gőzölt kuszkusz illik hozzá.

GusztaHús receptek

Tipp & trükk: Az ananász levét felhasználhatjuk turmixokhoz, krémek pudingok főzéséhez (a tej egy része helyett). Mártásokhoz, vagy kocka formában lefagyasztva, citromos vízhez adva, hűsítő limonádéként. A sütési idő nagyban függ a hús minőségétől és mennyiségétől, mindenképpen ellenőrizzük, és ha kell vegyük ki, vagy hagyjunk még neki időt.


Készítse el Ön is és fogyassza egészséggel, jó étvággyat!

Somogyi Zoltán

www.maxkonyhaja.hu

Esetleg csirke vagy egyéb receptek itt találhatóak!

22-02-01
ÁRSTOP!
20-11-24
Miért készíts házi sonkát? Hogy készít...
20-10-24
Nem csoda hogy kipusztult!
20-10-12
PREMIER! Őstulok a GusztaHúsnál!
20-09-26
Már 25 éve együtt!
20-09-09
Gulyást a bélszínből!!!!!! – NOOOORMALI...
20-09-09
Se kedv, se idő! Mit TEGYÜNK?
20-06-27
Úgy érzem magam, mint egy gyémántcsiszol...
20-05-20
Hullámvasúton a mélybe!
20-05-02
SousVidolt Kacsamell fűszeres puliszkával
20-04-24
Még több helyre szállítunk házhoz!
20-04-23
Lassan sült sertéscomb
20-04-03
Friss húsok házhoz jönnek!
20-02-11
- Nem kell mindennap…!
19-10-16
Miért is jó ez Önnek?
akció (16) hús (21) érlelt (7) hagyományos (26) húsvét (12) sonka (8) házikolbász (2) trükk (5) kereskedők (6) adalékanyag mentes (10) egészség (15) játék (4) ballagás (2) garancia (6) liba (8) libamáj (6) Márton (7) Márton nap (7) kacsa (10) recept (25) ünnep (13) karácsony (2) különleges (23) gyors és egyszerű (7) csirke (3) bárány (1) (15) közös munka (11) tyúk (1) sertés (3) sertés comb (2) köszöntelek (3) vad (2) vadhús (2) muflon (1) házhoz szállítás (5) gusztahús (10) guszta (5) szürkemarha (2) őstulok (5)
13-03-27
Másképpen bánjunk a gyorspácolttal, és m...
13-02-28
Ne dőlj be a kereskedői trükköknek! I.
14-04-18
Egy titkos sonka recept, amit eddig csak egy ...
13-09-26
Van élet a zsírjában sült libamájon túl...
13-10-18
Miért sütünk kacsát mindenszentekre?
13-03-27
Van egy rossz szokásom húsvétkor…
13-03-21
Ízekben őrzött hagyományok!
13-02-28
Hogyan eszünk meg egy elefántot?
14-04-12
A gulyás kultusz leáldozott, te is lehetsz ...
13-12-14
Nem irigylem Kedves Asszonyom!
14-02-28
Szerencse kereke forgandó!
15-03-12
Egy forradalmi nap után, egy talán forradal...
13-11-05
Jutalmazd meg magadat és családodat, egy cs...
13-03-12
Vigyázz! Párizsi az új sonka!
13-03-29
Megeszed vagy kókányolsz?